Κίμωλος

Ένα νησί ήσυχο και γαλήνιο.

Αναζήτηση οχήματος

Τύπος οχήματος
Ημερομηνία & ώρα παραλαβής
Παραλαβή οχήματος από
Ημερομηνία & ώρα παράδοσης
Παράδοση οχήματος στο

ΝΗΣΟΣ ΚΙΜΩΛΟΣ

Η Κίμωλος βρίσκεται περίπου 1χλμ μακρυά από το Λιμάνι των Απολλωνίων στην Μήλο. Είναι ένα ήσυχο και γαλήνιο νησί, το οποίο φιλοξενεί λιγότερους από 600 μόνιμους κατοίκους. Διαθέτει αρκετές παραλίες, που εν συγκρίσει με άλλα κοσμοπολίτικα νησιά και τους λιγοστούς επισκέπτες, παραμένουν "παρθένες". Η επίσκεψη στο νησί είναι μια εύκολη υπόθεση, μιας και υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια από την Μήλο.

Η κίμωλος έχει μοναδικά γεωλογικά χαρακτηριστικά και περίεργους γεωλογικούς σχηματισμούς λόγω της ηφαιστειογενούς της φύσης. Μεγάλες εκτάσεις της Κιμώλου είναι καλυμμένες με τόφφους (ιζηματωγενή πετρώματα), ενώ η ηαφαιστειακή δραστηριότητα είναι εμφανής στις θερμές πηγές της, που μαρτυρούν την ύπαρξη ενός εξιόλογου γεωθερμικού πεδίου.

Υπάρχουν οργανωμένες παραλίες και μη και ορισμένες φιλικές για γυμνισμό. Σε περίπτωση που αποφασίσετε να περάσετε τις διακοπές σας εκεί, μπορούμε να σας παραδώσουμε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σας στο λιμάνι της Κιμώλου, την ημερομηνία και ώρα άφιξης σας.

ΜΕΡΙΚΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΚΙΜΩΛΟΥ

 • Σκιάδι, Κίμωλος

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΙΑΔΙ;

  Το Σκιάδι είναι ένα αξιοθέατο, ενός σπάνιου γεωλογικού σχηματισμού, που προκλήθηκε από την διαδικασία της εκτομής, όπου ο άνεμος μεταφέρει την σκόνη και ξύνει σιγά σιγά τον βράχο, από την βάση που βρίσκονται τα πιο μαλακά στρώματα του βράχου μέχρι την κορυφή, όπου ο βράχος είναι πιο σκληρός.

  Αυτή η συνεχής διαδικασία έκανε τον βράχο στο Σκιάδι να πάρει ένα σχήμα σαν μανιτάρι, το οποίο προσελκύει πολλούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

 • Μερικές πληροφορίες για την παραλία του Αγ. Γεωργίου

  Η παραλία του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά της Κιμώλου και είναι απο τις πιο διάσημες, λόγω των κρυστάλλινων νερών και της όμορφης αμμώδους παραλίας της. Αυτός είναι και λόγος που θεωρείται μια απο τις καλύτερες παραλίες του νησιού.

  Υπάρχουν ορισμένες σπηλιές κάτω από την Εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, όπου οι φώκιες "μοναχοί" ζευγαρώνουν το φθινόπωρο. Γύρω από το νησάκι "Πρασσονήσσι", ο βυθός της θάλασσας είναι καταφύγιο για πολλά είδη ψαριών, αχινούς και κοράλλια.

  Παραλία Αγίου Γεωργίου στην Κίμωλο

+30 22870 22765

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΛΑΚΗΣ

Αδάμαντας, 84800, Μήλος, Έλλάδα

Κιν: +30 6977 19 13 08

tourlakiscar@gmail.com