Μήλος, Κυκλάδες

Αφιέρωμα στην γενέτειρα της Αφροδίτης.

Αναζήτηση οχήματος

Τύπος οχήματος
Ημερομηνία & ώρα παραλαβής
Παραλαβή οχήματος από
Ημερομηνία & ώρα παράδοσης
Παράδοση οχήματος στο
1 κουπόνι / κράτηση

ΜΗΛΟΣ, Η ΕΥΓΕΝΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, το νησί πήρε το όνομα του από τον πρώτο κάτοικο, τον "Μήλο", ετυμολογικά όμως η λέξη φαίνεται να προέρχεται από την αρχαία λέξη "Βήλος", που σημαίνει πρόβατο. Το γνωστό άγαλμα της Αφροδίτης βράθηκε το 1820 και σήμερα εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου, ενώ ένα ακριβές αντίγραφο του, βρίσκεται στο αρχαιολογικό μουσείο της Μήλου στην Πλάκα.

Η Μήλος είναι διάσημη για τις πάνω από 75 παραλίες με πεντακάθαρα νερά. Λόγω της ηφαιστειογενούς φύσης της, υπάρχεί μεγάλη ποικιλία στην μορφολογία του εδάφους και των ακτών. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορείτε να βρείτε παραλίες με λευκό, χρυσό, κόκκινο χρώμα, παραλίες με βότσαλα, με βράχους και γενικά κάθε λογής χρώματα και σύνθεση.

Υπάρχουν οργανωμένες αλλά και απομονωμένες παραλίες, κάθε μια με διαφορετικά χρώματα, διαφορετικά βάθη στην θάλασσα και διαφορετική σύσταση. Εξερευνήστε τις όλες με ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από την Tourlakis car rentals! Η Μήλος είναι το 5ο μεγαλύτερο νησί των κυκλάδων με μόνιμους κατοίκους.

ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ

 • Παραλία Αλογομάντρα

  ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΜΑΝΤΡΑ

  Η αλογομάντρα είναι από τα μέρη που σας αφήνουν άφωνους. Ένας λόφος, λαξευμένος από την θάλασσα, και το βαθύ μπλέ των κρυστάλλινων νερών δημιουργούν ένα θεϊκό σκηνικό. Είναι ένα μοναδικό μέρος, προσβάσιμό με αυτοκίνητο, τουλάχιστον μέχρι ένα σημείο και από εκεί χρειάζεστε 1-2 λεπτά πεζοπορίας για να την απολαύσετε. Η παραλία βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού και σε απόσταση 200μ. από την παραδοσιακή ταβέρνα Γαλήνη, η οποία προσφέρει ιδιαίτερα πιάτα που δύσκολα θα βρείτε αλλού. Μερικές συμβουλές:

 • ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΦΤΙΚΟ

  Η παραλία Κλέφτικο είναι στην ουσία ένα σύμπλεγμα υπόγειων σπηλαίων, προσβάσιμων μόνο από την θάλασσα. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να το επισκέφθειτε μόνο με βάρκα. Ευτυχώς υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια για το Κλέφτικο.

  Αν αποφασίσετε να κάνετε τον γύρο του νησιού να θυμάστε, πως ανάλογα με το πλοίο της επιλογής σας μπορεί να ταξιδεύεται απο μερικές ώρες μέχρι όλη την ημέρα. Φυσικά γίνονται πολλές στάσεις σε αρκετές παραλίες, οπότε είναι σίγουρο ότι θα το ευχαριστηθείτε. Προσωπική μας άποψη είναι να αποφύγετε τον γύρο αν φυσάει πολύ, αν έχετε ευαίσθητο στομάχι.

  kleftiko beach Milos

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ;

Αυτή είναι η γνώμη μας για την αναγκαιότητα ενοικίασης ενός αυτοκινήτου στην Μήλο.

Η εμπειρία μας, ώς ντόπιοι και η γνώμη πολλών τουριστών, που επισκέφθηκαν την Μήλο όλα αυτά τα χρόνια, συμφωνούν πως η ενοικίαση ενός αυτοκινήτου είναι απαραίτητη στην Μήλο.

Παρόλο που το δημόσιο δίκτυο μεταφορών είναι αξιοπρεπές, ακόμη δεν καλύπτει όλα τα πιθανά μέρη ενδιαφέροντος και λειτουργεί για συγκεκριμένο ωράριο.
Επίσης η τιμή είναι πιο οικονομική όταν ενοικιάζεις αυτοκίνητο, ειδικά αν είστε 4 άτομα και επισκέπτεστε 2-3 μέρη την ημέρα.
Οπότε βάση χρημάτων, άνεσης και ευκολίας είναι η καλύτερη λύση για τις διακοπές σας.

Η ομάδα της Tourlakis car rentals

+30 22870 22765

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΛΑΚΗΣ

Αδάμαντας, 84800, Μήλος, Έλλάδα

Κιν: +30 6977 19 13 08

tourlakiscar@gmail.com